Здравейте, може ли малко съдействие относно КИД на ЕООД. Новосъздадено ЕООД, в което собственичката изработваше подаръци от креп хартия водих с КИД 17.29   Производство на други изделия от хартия и картон. Ползвах и този код за целите на осигуряването, понеже имаше един работник. Но вече към края на годината превес в продажбите взеха търговията с играчки и метални арки (които прави). В статистиката ще посоча спрямо процента продажбите Кид производство на изделия от метал и Кид търговия с парти артикули. Чудя се какъв КИД да ползвам в бъдеще както за статистиката, но и за целите на осигуряването. Чета разни коментари относно промяната на Кид в статистиката и за целите на осигуряването заради ТЗПБ. Бих се радвала и била благодарна за съветите.
Здравейте, може ли малко помощ?
Лице съкратено по чл.328 ал.1 т.2 считано от 16.1.2024г. се регистрира на бюрото. От 19.02 започва работа по ТД и се отписва от бюрото. Та въпроса ми е дали за този 1 месец трябва да подаде декларация образец 7 и да внесе зов или НОИ ще го направят. Лицето е декларирало, че не получило обезщетение по чл. 222. Благодаря
Здравейте. Има ли промяна в срока в който лице съкратено по чл.328 ал.1 т.2 може да търси обезщетението по чл.222 ал.1. Преди беше 3 години. Благодаря!